Deflagratia din mina mortii nu a mai ranit pe nimeni. In subteran se aflau mineri salvatori. Redeschiderea minei, programata pentru astazi, se amana cel putin 36 de ore.

Salvatorii minieri se aflau sambata in subteran pentru lucrari de securizare a perimetrului. Acestia au fost protejati de lucrarile de indiguire a zonei unde au avut loc exploziile care au secerat 12 mineri si au ranit alti 17.

„Se lucreaza la niste masuri de siguranta. Efectuam diguri suplimentare, cu ajutorul salvatorilor de la Vulcan si Lupeni”, a declarat directorul general adjunct al Companiei Nationale a Huilei Petrosani, Constantin Jujan.

Jujan se afla in subteran cu salvatorii minieri cand a avut loc noua explozie. Acesta spune ca in spatiul izolat s-a auzit un zgomot, ceea ce i-a determinat sa se retraga pentru 36 de ore.

Norocul ortacilor a fost ca reusisera sa indiguiasca zona, iar explozia de metan nu i-a prins. Pe tot parcursul saptamanii trecute, la Mina Petrila au avut loc mai multe replici ale exploziei din 15 noiembrie.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.