Aproape 98% din studentii de la Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti sunt promovati, desi nu toti ar merita, a afirmat, ieri, profesorul universitar Andrei Cornea de la Facultatea de Litere.

El a prezentat, in cadrul Conferintelor de la Teatrul National Bucuresti, o radiografie despre„Declinul educatiei“. Toata aceasta situatie are loc din cauza ca invatamantul universitar e finantat in functie de numarul de studenti, iar profesorii sunt nevoiti sa-i promoveze.

Profesorul Cornea considera ca astazi are loc dispretuirea disciplinelor umanistice in favoarea celor exacte, iar tot mai multi tineri aleg sa mearga la facultati de unde obtin o calificare ce sa le permita angajarea imediat dupa terminarea ei.

„Se tot spune ca trebuie sa adaptam programele de educatie la piata muncii, dar e mai dificil sa faci acest lucru cu ani inainte. Iar sensul culturii e ca nu poate sa aduca un profit imediat“, a spus Andrei Cornea.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.