Rodica Culcer a pierdut, vineri, definitiv, procesul in care cere suspendarea concursului de ocupare a postului de sef al Directiei Emisiuni Informative si Sport din TVR.

Curte de Apel Bucuresti a respins ca nefondat recursul formulat de Rodica Culcer impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti de a nu suspenda concursul de ocupare a postului repartizat acesteia.

Pe de alta parte, magistratii Curtii de Apel Bucuresti vor lua o decizie definitiva, pe 20 martie 2009, in procesul in care Rodica Culcer contesta decizia televiziunii publice de modificare a contractului sau de munca, dupa ce tribunalul a respins, pe 5 iunie, actiunea.

Tribunalul Bucuresti a decis, pe 8 septembrie, sa nu suspende concursul de ocupare a postului de sef al Directiei Emisiuni Informative si Sport repartizat Rodicai Culcer, deoarece, daca ea va castiga procesul cu SRTv, se va reveni la vechea reorganizare a TVR si va fi reinvestita in functia de director al Directiei Stiri.

"Instanta considera ca, in cazul in care instanta de fond ar aprecia ca reorganizarea dispusa de societate e nelegala si ar anula decizia contestata, ar dispune repunerea partilor in situatia anterioara reorganizarii societatii si, in consecinta, ar reintegra reclamanta pe postul detinut anterior - Director al Directiei Stiri si in nici un caz nu s-ar dispune reintegrarea reclamantei pe postul de director al Departamentului de Stiri, pentru a carui ocupare se solicita suspendarea", se arata in motivarea deciziei Tribunalului Bucuresti de a nu suspenda concursul pentru ocuparea postului de director al Directiei Emisiuni Informative si Sport.

Prin urmare, daca va avea castig de cauza in primul proces intentat Societatii Romane de Televiziune (SRTv), prin care cere revenirea la vechea organizarea a Televiziunii Romane, Culcer se va intoarce la postul de director al Directiei Stiri, iar postul pe care l-a primit dupa reorganizare si pentru care cere suspendarea concursului - de director al Directiei Emisiuni Informative si Sport - va fi desfiintat.

De asemenea, judecatorii Tribunalului Bucuresti sunt de parere ca Rodica Culcer nu va avea de suferit in nici un fel daca vechiul post de director al Directiei Emisiuni Informative si Sport va fi ocupat de altcineva in perioada in care se judeca procesul ei cu SRTv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.