Asociatia ELITE ART Club UNESCO a inaugurat expozitia Pictori de azi la Balcic- Editia a V-a, la Galeria Artelor a Cercului Militar National.

Vernisajul a fost gazduit de Mihaela Dragomir (Presedinta a ELITE ART Club UNESCO) si Oliv Mircea (critic de arta, curator al taberei de pictura). Deschiderea a fost prefatata de o masa rotunda intitulata „Regina Maria si credinta Bahá’í” .

Dupa 1913, cand Balcicul a fost inclus in teritoriul Romaniei, acest loc a avut putere magica asupra pictorilor romani, realizand o irepetabila performanta, creind un adevarat curent cu putere de scoala. Asa cum mentiona Camil Petrescu, „intreaga pictura avea, la un moment dat, un singur subiect: Balcicul“. De aceea, a 5-a tabara de creatie organizata de ELITE ART Club UNESCO, a fost o provocare pentru mai multi pictori romani de a se lasa inspirati de peisajul multiubit de Regina Maria.

Expozitia deschisa la Cercul Militar face parte din cel mai important proiect privat de arta contemporana romaneasca, „Pictori de azi la Balcic” si prezinta o selectie ampla de lucrari realizate in cadrul ultimei tabere de pictura la Balcic, de catre artisti din Bacau - Ilie Boca, Vasile Craita-Mandra, Timisoara - Doina Mihailescu, Adriana Lucaciu, Bistrita - Mariana Moldovan, George Mircea, Marcel Lupse si Sighisoara - Mariuca Covrig, dar si doi artisti din Bucuresti - Marilena Murariu si Mihai Sarbulescu. Expozitia este insotita de un catalog generos, de 88 de pagini, si de un calendar continand imagini ale lucrarilor din expozitia si imagini inedite cu Regina Maria la Balcic.

Expozitia de pictura poate fi vizitata la Galeria Artelor a Cercului Militar National (Bd. Regina Elisabeta Nr. 21) in perioada 18 noiembrie – 4 decembrie 2008, zilnic intre orele 10:00-18:00. Ulterior, expozitia va fi itinerata la Galeria „Arcade 24” din Bistrita si in alte centre culturale din Romania, in cadrul parteneriatului cu U.A.P. Bistrita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.