Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) a facut o sesizare la Avocatul Poporului in ceea ce priveste "limitarea" studentilor de a merge la vot numai in orasele de unde provin.
Ei au anuntat ca sunt pregatiti sa apeleze si la CEDO in acest scop. "Saptamana viitoare, marti, vom avea raspunsul de la Avocatul Poporului in ceea ce priveste sesizarea noastra. Sper ca aceasta institutie sa vada importanta dreptului de a vota al studentilor si speram sa ne ajute sa facem o sesizare la Curtea Constitutionala. Simtim ca ni se restrange dreptul de a vota", a explicat intr-o conferinta de presa vicepresedintele ANOSR, Andrei Craciun, relateaza Agerpres. El a precizat ca Alianta nu se multumeste cu recomandarea facuta universitatilor de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului de a acorda doua zile de vacanta studentilor, pentru a stimula astfel participarea lor la vot in orasele de unde provin.

"Suntem pregatiti sa mergem chiar si la Curtea Europeana a Drepturilor Omului in cazul in care nu suntem lasati sa votam in orasele in care invatam. Din moment ce stam noua luni intr-un oras, cred ca meritam sa votam pe baza de viza aici. Pe unii dintre studenti nu ii mai intereseaza uneori ce se intampla in localitatile de unde provin", a mai declarat acesta.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.