Politistii si inspectorii silvici au descoperit joi opt cerbi lopatari ingropati langa o ferma din apropierea orasului aradean Chisineu Cris, acestia fiind impuscati la o partida de vanatoare ilegala organizata in zona Varsand, transmite NewsIn.

Oamenii legii au demarat cercetarile dupa ce politistii de frontiera au depistat miercuri seara, trei persoane, pe raza localitatii Varsand, care se intorceau de la o partida de vanatoare ilegala. In timpul controlului efectuat de politistii de frontiera au descoperit in interiorul portbagajului unui autoturism Olcit un cerb lopatar mort, despre care exista suspiciuni ca a fost vanat ilegal. In interiorul autoturismului, pe bancheta din spate, a fost o arma de vanatoare marca „GM Suhl“, calibru 12 mm si 5 cartuse cu alice de vanatoare cu capsa nepercutata.

In urma audierilor, unul dintre cei depistati de politistii de frontiera, Raul S., de 27 ani, a declarat ca arma si munitia ii apartin, iar femela de cerb lopatar a fost impuscata din autovehicul, cu arma sa, gasita in masina, in timp ce se deplasau pe digul de pe malul drept al raului Crisul Alb, intre localitatile Pilu si Varsand.

In urma cercetarilor facute de politisti si inspectori silvici au fost descoperiti opt cerbi lopatari, patru femele cu patru pui, ingropati in gunoi, langa o ferma din orasul Chisineu Cris. In zona fermei au mai fost gasite doua masini de teren abandonate, iar in una dintre ele oamenii legii presupun ca ar mai exista animale impuscate ilegal, dar nu pot verifica interiorul masinilor, acestea fiind incuiate. Politistii au prelevat amprente de pe cele doua masini.

Purtatorul de cuvant al Politiei din Arad, inspector Camelia Tuduce a declarat ca in continuare se fac cercetari pentru identificarea proprietarilor celor doua masini de teren gasite abandonate, precum si pentru stabilirea persoanelor care au participat la partida de vanatoare organizata ilegal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.