"Sorgul rosu", "Raportul Hite, noul studiu despre sexualitatea feminina", "Dictionarul comunismului", "Brisingr" si "Degete mici" - printre cele mai vandute titluri in prima zi a Targului International Gaudeamus - Carte de Invatatura, potrivit editurilor expozante.

Cei mai multi vizitatori ai targului au plecat acasa, dintre titlurile editurii Humanitas, cu "Poveste despre dragoste si intuneric" (care costa 41 de lei), de Amos Oz, "Noaptea sexuala" (135 lei), de Pascal Quignard, si "Sorgul rosu" (42 lei), de Mo Yan, a carei ecranizare din 1987 a castigat Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin.

Printre cele mai vandute carti ale editurii Rao s-au numarat, tot in prima zi la Gaudeamus, "De la regimul comunist la regimul Iliescu" (30,6 lei), de Virgil Magureanu in dialog cu Alex Mihai Stoenescu. Foarte bine s-au vandut si titluri prezentate in premiera la aceasta editie a targului, cum ar fi "Brisingr" (42,49 lei), de Christopher Paolini, americanul care a debutat la doar 15 ani, si "Luna noua" (39,09 lei), continuare la romanul "Amurg", scris de Stephanie Meyer.

Editura Nemira a vandut cu succes carti precum "Stapanul cantecelor" (33,9 lei), de Orson Scottcard, "Raportul Hite, noul studiu despre sexualitatea feminina" (69,9 lei), de Shere Hite, si "Totul despre aromaterapie" (48,9 lei), scrisa de Gill Farrer-Halls. Toate titlurile de la Nemira pot fi cumparate la preturi cu 15% mai mici decat cele indicate, iar asta datorita reducerilor practicate de editura.

Cele mai vandute carti ale editurii Polirom sunt "Memorii " (56 lei), de Valeriu Anania, "Dictionarul comunismului" (55 lei), de Stephane Courtois, precum si romanele "Degete mici" (28 lei) si "Zilele Regelui" (25 lei), ambele de Filip Florian.

Joi, in a doua zi a targului, foarte bine s-a vandut, chiar din momentul lansarii, "Istoria critica a literaturii romane", de Nicolae Manolescu, care poate fi cumparata cu 200 de lei la standul editurii Paralela 45.

Targul International Gaudeamus - Carte de Invatatura, organizat de Radio Romania si aflat la a 15-a editie, se desfasoara, intre 19 si 23 noiembrie, la Pavilionul Central al Romexpo din Capitala. Evenimentul reuneste peste 400 de expozanti - edituri romanesti si straine, institutii de invatamant, agentii de difuzare si mass media.

Biletul de intrare la targ costa 3,5 lei, cu mentiunea ca elevii, studentii, cadrele didactice, membrii organizatiilor de scriitorii si reprezentantii mass media beneficiaza de acces gratuit. Fondurile rezultate din vanzarea biletelor vor fi folosite pentru proiectul "Un Nobel pentru Romania", initiat la editia din 2006 a targului, cu scopul de a finanta debuturi literare si de a promova scriitorii romani peste hotare, prin traducerea unor volume in diferite limbi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.