Masina ar fi ajuns la fiul lui Magureanu, care ar fi vandut-o dupa cinci ani. Pentru a i se sterge urma, autoturismul ar fi fost inmatriculat pe numele unei persoane din Caras-Severin, iar aparatul de bronzat ar fost montat de italieni intr-o vila de-a lui Magureanu.

"Investitorii" italieni voiau sa transfere in Romania, un atelier de montare a blindajului pe masinile destinate transportului de valori. Masinile, odata echipate, urmau sa fie vandute bancilor romanesti.

Magureanu le-a facut legatura italienilor cu Corneliu Paltanea, pentru a le facilita infiintarea la Targoviste si, ulterior, la Ploiesti a firmei SC Blind Constructii Blindaje SRL, firma care avea ca actionari si cetateni romani. Ulterior, Virgil Magureanu si Corneliu Paltanea au intervenit pe langa conducerile a sapte banci, printre care Banca Nationala a Romaniei (BNR) si Bancorex, pentru a determina achizitia de masini blindate pentru transport valori, fara licitatie, de la firma italiana.

In scurt timp, SC Blind a obtinut 100 de contracte pentru tot atatea masini blindate. Dupa ce au incasat banii in avans, investitorii italienii s-au facut nevazuti, nu inainte de a rasplati interventiile celor doi ofiteri SRI. Cea mai mare paguba a fost la BNR, banca care a contractat 50 de astfel de autoturisme si nu a primit nici macar o masina. BNR a trimis, la data de 1 februarie 1996, o notificare catre firma SC Blind Constructii Blindaje SRL prin care cerea sa i se restituie suma de 2,6 miliarde lei, bani platiti pentru cele 50 de autoturisme contractate in martie 2005.
O mare parte din banii incasati de la cele sapte banci romanesti au ajuns la Michele Pizzato, membru al grupului de afaceristi italieni.

Potrivit cazierului trimis de autoritatile italliene, Pizzato este un fost detinut, condamnat in baza legii anti-mafie din Italia. Dupa ce a plecat din Romania, a pierdut intr-un cazinou toti banii castigati prin inselaciune. Alti membri ai retelei italienilor, printre care Mauro Guerreta, Emalisa Brocolato si Sergio Pilerri au parasit si ei Romania, dupa incheierea tranzactiilor.

Fostul director al SRI, sustine, insa, ca toate aceste fapte sunt niste "bazaconii". "Nu cunosc firma despre care vorbiti (n.r. - SC Blind Constructii Blindaje), nu stiu despre ce vorbiti. Cand aflu ceva, o sa va spun mai mult", a declarat, joi, pentru NewsIn, Virgil Magureanu.