copiii, cu varste intre cinci si sapte ani, au fost internati astazi in stare grava la spitalul "Sf.Maria" din Iasi, cu arsuri de gradul III si IV, pe 20% si 40% din suprafata corpului, relateaza NewsIn

Cei patru copii, doi baieti si doua fete, sunt victimele unui incendiu ce le-a cuprins locuinta Din Neamt. Ei au fost transportati in timpul noptii la Iasi, unde doar doi au fost operati de urgenta. Potrivit medicilor ieseni, prognosticul este rezervat, din cauza arsurilor pe caile respiratorii superioare, care pot determina complicatii in evolutia starii de sanatate.

"De la momentul sosirii la Iasi, starea lor s-a ameliorat, dar suntem inca rezervati asupra evolutiei. Problemele sunt pe functia respiratorie si functia miocardica, in contextul intoxicatiei cu monoxid de carbon si fum. Unul din copii este inca intubat, iar restul sunt la sectia de anestezie si reanimare", a declarat, contactata telefonic, dr. Catalina Ionescu, purtatorul de cuvant al Spitalului de Copii "Sf. Maria" din Iasi.

In urma incendiului, au fost ranite alte zece persoane, dintre care trei copii si trei adulti au fost internati cu arsuri de gradul I si II, la Sectia de Chirurgie Plastica si Reparatorie a Spitalului Judetean Neamt.

"Proprietarul casei a declarat ca s-au jucat copiii cu o sticla de benzina, pe care o foloseau la alimentarea unui generator electric, casa nefiind inca racordata la energie electrica. Este vorba clar de un caz de neglijenta din partea parintilor, iar asistentii sociali vor lua masurile ce se impun", a declarat astazi primarul Vasile Olaru, din comuna Girov, localitate unde a avut loc incendiul.

Conform acestuia, o singura camera a locuintei a fost mistuita de flacari, restul incaperilor fiind intacte.

Primarul a mai spus ca locuinta era nou construita, cu ajutorul autoritatilor locale, iar racordarea la energia electrica era programata pentru saptamana viitoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.