Finantatorul echipei de fotbal Steaua Bucuresti, Gigi Becali, s-a prezentat, marti, la Tribunalul Bucuresti pentru a solicita instantei ridicarea sechestrului asupra celor 1,7 milioane de euro, confiscati de procurorii anticoruptie in dosarul "Valiza cu bani".

Inainte de a intra in sala de judecata, Gigi Becali a afirmat ca va solicita Patriarhiei Romane sa ii dea inapoi cele doua milioane de euro donate pentru construirea Catedralei Neamului, pentru ca doreste ca acesti bani sa ajunga la calugarii de la Muntele Athos, relateaza Agerpres.

Patriarhia Romana nu-i va restitui lui Gigi Becali suma de doua milioane de dolari pe care a donat-o pentru construirea Catedralei Mantuirii Neamului si pe care acum o cere inapoi, argumentand ca, potrivit legii, orice donatie este un act de liberalitate prin care cineva da "irevocabil" un lucru celui care-l primeste.

"Potrivit Legii privind libertatea religioasa si regimul general al cultelor, bunurile care fac obiectul aporturilor de orice fel - contributii, donatii, succesiuni -, precum si orice alte bunuri intrate in mod legal in patrimoniul unui cult nu pot face obiectul revendicarii lor ulterioare", precizeaza Patriarhia Romana.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.