Automobilul prezidential a fost livrat de Ager Leasing, aceeasi firma de la care Politia a cumparat Loganul cu 70.000 de euro * Masina are un motor pe benzina de 1,6 litri si nu dispune de dotari speciale

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni seara, la Craiova, ca, in conditiile actualei crize, va incerca ca de-acum inainte sa-si cumpere numai mancare produsa in Roma­nia si va cere SPP-ului ca masina marca Volkswagen cu care umbla in acest moment sa fie inlocuita cu o Dacie. Culmea este ca seful statului a ajuns in postura de a merge cu o masina achizitionata prin inter­mediul unei firme (Ager Leasing-n.r.) care s-a aflat in centrul unui scandal declansat chiar de Traian Basescu dupa ce a aflat ca Politia Romana intentiona sa achizitioneze Dacii de 70.000 de euro bucata de la respectiva firma.

Potrivit declaratiilor reprezen­tantilor Serviciului de Protectie si Paza, Loganul pus la dispozitia lui Basescu nu are dotari speciale si este chiar cel din poza publicata in ziarul nostru. SPP-ul ne-a comunicat faptul ca autoturismul Dacia pe care il va conduce Traian Basescu asigura toate conditiile de securitate pentru un demnitar. "Uite, o sa va spun un lucru simplu: eu circul, atunci cand conduc, cu un Volkswagen. De maine, va asigur ca voi circula cu o Dacie. Tot de maine o sa ma uit de zece ori cand ma duc sa fac cumparaturile sambata si duminica, adica de saptamana viitoare, sa cumpar rosii romanesti, lapte romanesc, unt romanesc", a declarat Basescu. "Asa, fiecare dintre noi poate ajuta chiar economia romaneasca. Si mai fac un lucru: nu voi cumpara decat ceea ce, intr-adevar, imi trebuie, pentru ca, in situatie de criza, toti trebuie sa ne chivernisim mai bine banii", a mai spus seful statului. Serviciul de Protectie si Paza s-a conformat dorintei sefului statului si i-a pus la dispozitie un autoturism Dacia Logan, motor 1.6 MPI. Masina face parte din lotul de 80 de autoturisme Dacia, achizitionate anul trecut, in urma unei licitatii publice castigata de firma Ager Leasing.

Afaceri cu SRI

Ager Leasing a castigat, in august 2004, licitatia organizata de IGPR, pentru achizitionarea a 1500 de autoturisme Dacia Solenza, in sistem de leasing finan­ciar. Valoarea contractului s-a ridicat la 539,35 miliarde de lei (13,25 milioane de euro). In 2006, Ager Leasing a castigat o noua licitatie organizata de IGPR, pentru furnizarea a 6000 de auto­turisme Dacia Logan. Valoa­rea contractului a fost de 258.214.531,85 de lei (inclu­siv TVA). De la aceeasi firma, Serviciul Roman de Infor­matii (SRI) a cumparat 1550 de masini Dacia Logan, in valoare de 57 de milioane de lei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.