Patru echipe de salvatori, formate in total din 15 persoane, au coborat, marti, in mina Petrila, pentru recuperarea ultimilor patru mineri morti in exploziile de sambata, transmite corespondentul NewsIn.

Cei patru mineri ale caror trupuri neinsufletite au ramas in adancurile minei Petrila si-au pierdut viata in urma primei explozii care a avut loc in subteran.

Echipele au intrat in subteranul minei in jurul orei 15.30, avand ca obiectiv monitorizarea si controlul starii lucrarilor miniere din zona de avarie si evacuarea victimelor ramase. Echipele de salvatori sunt conduse de Petru Dragoescu, director cu probleme de securitate a Muncii de la Compania Nationala a Huilei.

Marti, au fost inmormantati, in localitatile Petrosani si Petrila, patru dintre cei 12 mineri morti sambata. Ei fusesera scosi din mina la scurt timp dupa prima explozie.

Operatiunile de scoatere a victimelor din subteran a fost intrerupte sambata seara, din cauza pericolului producerii unor noi explozii. In subteran au ramas opt mineri morti in urma exploziilor. Echipele de salvatori minieri au reusit, luni seara, sa scoata din subteran trupurile altor patru minerii care si-au pierdut viata sambata.

Cei patru mineri morti scosi din subteran luni sunt Elekes Attila, Fratila, Daniel, Puian Nicolae si Mates Dan Romulus. Dupa cei patru morti ramasi in continuare in adancul Minei Petrila vor cobori alti salvatori minieri.

Potrivit prefectului de Hunedoara, salvatorii minieri nu au ajuns pana la trupurile celorlalti patru mineri morti din subteran. Trupurile neinsufletite ale celor scosi vor fi transportate la morga din Petrila. „Au fost depistate o parte dintre locatiile unde se afla cei morti. Comisia tehinica va stabili cand vor fi recuperate si cele patru trupuri. Din cauza conditiilor gele nu s-au putut recupera si celelalte trupuri ale minerilor”, a declarat prefectul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.