Potrivit Realitatea, mini computerul, conceput si pus in vanzare de organizatia "Un laptop pentru fiecare copil" a fost comercializat pana acum numai in Statele Unite si Canada.

E drept ca laptopul de 100 de dolari nu-si mai merita numele, pentru ca a ajuns sa coste aproape 200. E drept insa si ca scopul este unul caritabil, pentru ca se aplica principiul "cumperi unul, donezi unul".

Initial obiect de gluma, din cauza manivelei cu care era prevazut, laptopul, dotat cu microfon, webcam si wireless, functioneaza acum fie la priza, fie cu baterii, obisnuite sau solare.


REALITATEA.NET - Laptopul " de 100 de dolari" ajunge i în România - VEZI VIDEO

Romania se va inscrie si ea in Programul "Un laptop pentru fiecare copil", care isi doreste sa asigure tuturor copiilor de varsta scolara din tarile mai putin dezvoltate posibilitatea sa interactioneze eficient folosind laptopul personal, conectat la reteaua globala, astfel incat ei, familiile si comunitatile din care fac parte sa poata invata liber.

Exemple de cazuri speciale includ programele pentru copiii refugiati, din parti izolate ale unor tari neincluse intr-un program guvernamental, si pentru copiii din tarile foarte sarace. Suportul pentru "Programul Special de Laptopuri" va depinde de finantarea din surse externe, arata organizatia Laptop Foundation.