"Pe fiul meu de 14 ani vor sa-l insoare cu o minora desi nu este de acord. Familia lu' nevasta-mea a facut o alianta pentru bani cu familia fetei. Deja s-au facut toate pregatirile pentru nunta cu respectarea tuturor traditiilor. Vor sa verifice public virginitatea fetei. Cei doi copii vor fi introdusi amandoi intr-o camera si vor fi obligati sa intretina raporturi sexuale, fapt ce va fi verificat de parinti si aratat invitatilor, facandu-se dovada cu cearsaful patat de sange", asta a reclamat Ioan Bustean, tatal viitorului mire, la Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului. Barbatul e din Strehaia si e intr-un scandal de proportii cu fosta lui nevasta din cauza ca aceasta vrea sa-i insoare "frumusata de baiat", care "nu are discernamantul necesar efectuarii si constientizarii actului sexual".

Ioan Bustean s-a despartit de sotia sa, Claudia Mihai, pe cand fiul lor avea doar un an. Fosta lui soacra, Stela Mihai, care s-a prezentat ca e "safa in Partida Romilor a lu' domnu' Nicu Paun", declara ca Ioan Bustean "e un mincinos si un om violent" si de aceea fata ei nu l-a mai suportat si s-a despartit de el pierzand zestrea de 100 de galbeni. "Nu e adevarat. Noi nu facem casatorie cu certificate, cu acte oficiale. Doar ne adunam sa mancam, sa bem, sa ne distram cu muzica. Noi suntem din neam mare, suntem instariti. Facem doar o logodna, da' nici vorba de violare sau de raporturi sexuale.

Anuntam doar casatoria, iar familia fetei arata ce zestre ii da. Arata mobila, toalele si ce sa mai da pe la noi", ne-a spus doamna fosta soacra a lui Bustean. Fiul acestuia urmeaza sa aiba o mireasa cu un an mai mare decat el, de 15 ani. "Autoritatea Nationala pentru Protectia Copilului a solicitat sprijinul Agentiei Romilor pentru a interveni in cadrul comunitatii respective, dupa ce tatal copilului a fost in audienta astazi (ieri - n.r.) la noi. Le-am cerut sa se duca si sa le explice care sunt drepturile copilului. In plus, am solicitat in scris Directiei pentru Protectia Copilului Mehedinti sa faca o ancheta sociala pentru a preveni eventualele abuzuri sexuale. Traditiile romilor care nu incalca drepturile copiilor pot fi respectate", ne-a declarat Simona Pella, ofiter de presa la Autoritatea Nationala pentru Protectia Copilului.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.