"In urma evaluarii parametrilor atmosferei subterane monitorizati pana in acest moment, in cursul acestei dimineti s-a luat decizia formarii unei echipe de salvatori profesionisti pentru a intra in zona afectata de explozie. Echipa formata din noua salvatori a intrat in subteran in jurul orei 13.45 si are ca obiectiv controlul atmosferei si evaluarea starii lucrarilor miniere din zona abatajului 431. In functie de informatiile pe care le va obtine aceasta echipa de salvatorii din subteran se va decide care vor fi pasii urmatori in actiunea de recuperare a victimelor decedate in accident”, a declarat directorul genberal al CNH Petrosani.

In cele doua explozii produse sambata in mina Petrila si-au pierdut viata 12 persoane, iar alte 15 au fost ranite. Prima explozie, soldata cu opt morti, a avut loc in jurul orei 14.50, in abatajul 431, cota 250. Din primele cercetari s-a stabilit ca deflagratia s-a produs ca urmare a unei acumulari de gaz metan in subteran. O noua deflagratie s-a produs in jurul orei 18.40, patru salvatori minieri pierzandu-si viata.
Operatiunile de scoatere a victimelor din subteran a fost intrerupta sambata seara, din cauza epricolului producerii unor noi explozii. In subteran au ramas opt mineri morti in urma exploziilor.