Directorii scolilor de prestigiu din Romania vor sa-si selecteze singuri profesorii. Profesorii de la colegiile de elita au infiintat o asociatie prin care isi propun sa aduca schimbari radicale in sistemul de invatamant preuniversitar.

Denumita “Alianta Colegiilor Centenare”, organizatia neguvernamentala a fost infiintata, in urma cu cateva luni, cu scopul sa promoveze calitatea in educatia facuta in institutiile de stat. “Alianta a aparut dintr-o nevoie. Noi, ca directori ai scolilor de elita, am constat ca miscarile de personal si metodologiile existente ne blocheaza.

Iar in ultimii ani tot mai multi parinti si elevi ne preseaza sa aducem calitate in actul de predare”, spune George Cazacu, directorul Colegiului Sf. Sava din Capitala, unul dintre fondatorii organizatiei.

Acesta arata ca o prima masura la care se gandesc membrii aliantei e schimbarea modului de admitere la liceu. “De asemenea, avem in vedere schimbarea legii invatamantului preuniversitar si organizarea unui Bacalaureat diferentiat. Vrem sa incheiem parteneriate cu universitatile, astfel incat elevii care merg aici sa aiba anumite facilitati”, mai spune George Cazacu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.