Cu doua saptamani inainte de alegeri, Guvernul Tariceanu a aprobat Stategia nationala de dezvoltare durabila, document care traseaza evolutia Romaniei pana in 2030. Cate reactoare nucleare vom construi; cate hectare de teren trebuie sa reimpadurim; ce infrastructura este prioritara; cum e cu dezvoltarea regionala, toate sunt trecute in documentul de 147 de pagini. Ca si in alte cazuri, guvernantii au mimat un proces transparent, au organizat in prima parte a anului reuniuni lunare pentru discutarea Strategiei si au prelungit cu cateva luni perioada de dezbatere publica. Strategia a fost realizata de Centrul National pentru Dezvoltare Durabila, condus de Calin Georgescu. Un ONG pentru viitorul Romaniei.
Cu doua saptamani inainte de alegeri, Guvernul Tariceanu a aprobat Strategia nationala de dezvoltare durabila, document menit sa traseze liniile dupa care va evolua Romania in viitorii 30 de ani.

Cate reactoare nucleare noi va construi Romania in urmatoarele decenii; cate hectare de teren nefolosite acum trebuie reimpadurite si cate trebuie orientate spre agricultura; dezvoltarea regionala; in ce domenii este prioritara construirea infrastructurii, toate sunt trecute in documentul de 147 de pagini. Materialul este cu atat mai important cu cat strategia Romaniei trebuie inclusa in cea generala de dezvoltare durabila a UE, in ansamblul ei, pe urmatoarele decenii. Ca si in alte cazuri, guvernantii au mimat un proces transparent, au organizat in prima parte a anului reuniuni lunare pentru discutarea Strategiei si au prelungit cu cateva luni perioada de dezbatere publica.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.