Cei doi marinari dati disparuti dupa scufundarea slepului-motor "Andreea" nu au fost gasiti, iar armatorul si-a manifestat interesul de a ranflua epava cat mai curand posibil, au declarat oficialii Administratiei Fluviale a Dunarii de Jos (AFDJ), potrivit NewsIn.

"Marinarii disparuti nu au fost gasiti inca", a declarat, astazi, seful Serviciului Cai Navigabile din cadrul AFDJ, Florin Mihalache, transmite corespondentul NewsIn.

Cautarile celor doi marinari, oprite in cursul noptii de vineri spre sambata si reluate sambata dimineata, au intampinat dificultati din cauza curentilor puternici existenti in zona in care s-a scufundat slepul. Unul dintre scafandrii angrenati in operatiunile de salvare era sa-si piarda viata, sambata, in apele Dunarii, dupa ce a fost strangulat de o centura de ancorare. Scafandrul a fost salvat, insa, de un coleg.

Potrivit lui Mihalache, armatorul slepului scufundat s-a aratat interesat de a scoate epava la suprafata cat mai repede posibil. "Conform legislatiei in vigoare, armatorul poate incepe ranfluarea navei in maximum 60 de zile de la data scufundarii acesteia. In caz contrar, o ranfluam noi pe cheltuiala noastra, o scoatem la vanzare si ne recuperam banii. Insa, din cate am inteles, armatorul este interesat sa o ranflueze", a declarat seful Serviciului Cai Navigabile din cadrul Administratiei Fluviale.

Pana atunci, insa, navele vor putea circula normal in acel sector. Senalul navigabil a fost redeschis inca de sambata, de la ora 15.00, vasele ocolind zona in care se afla epava, semnalizata corespunzator.

Slepul-motor "Andreea" sub pavilion romanesc si un convoi sub pavilion austriac, format din impingatorul "Linz" si opt barje, s-au ciocnit vineri dimineata la kilometrul 356 pe Dunare, in dreptul localitatii Dervent din judetul Calarasi. In urma impactului, slepul-motor "Andreea" s-a scufundat, iar doi marinari de la bordul vasului au fost dati disparuti. Vasul romanesc apartinea societatii Comision Trade Braila.

O parte a echipajului de la bordul convoiului austriac, inclusiv comandantul acestuia, a fost audiata de procurorul-sef al Sectiei Fluviale si Maritime a Parchetului de pe langa Tribunalul Galati.

"Am audiat o parte din echipajul de pe convoiul sub pavilion austriac, inclusiv pe comandantul navei. Mai trebuie efectuate cateva activitati pentru completarea procedurii si pentru formularea concluziilor", a declarat, sambata, procurorul-sef Fanica Hahuie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.