In mijlocul tragediei produse la mina din Petrila, in care 12 oameni si-au pierdut viata, Calin Popescu Tariceanu a decis sa isi suspende campania electorala timp de o zi, insa acesta suspendare este bine venita, deoarece premierul are acum de a face cu o alta problema.

Asociatia Industriei Feroviare din Romania (AIF ) i-a trimis premierului Tariceanu o scrisoare deschisa prin care il anunta pe acesta despre starea continua de degradare a sinelor de cale ferata.

Stefan Roseanu, secretarul general al AIF il atentioneaza pe Tariceanu ca “in ciuda declaratiilor repetate ale reprezentantilor executivului privind importanta sistemului feroviar de transport, investitiile in reteaua de cai ferate de pe teritoriul tarii noastre au fost grav neglijate in ultimii 20 de ani.

Potivit datelor oferite in scrisoarea deschisa catre premier, degradarea sistemului de cale ferata se caracterizeza in urmatorul fel: 5000 km de linii, 65% din poduri, 80% din podete si macazuri, 85% din instalatii si 95% din liniile de contact sunt scadente la reparatii.

In scrisoare se arata ca in loc sa se rezolve aceste probleme prin lucrari de renovare, singura masura luata de guvern pana acum a fost reducerea drastica a vitezei de circulatie a trenurilor, viteza medie a trenurilor de calatori pe reteaua CFR fiind de 42 km/h iar a celor de marfa de 17 km/h.

Dorim sa ne precizati care este strategia reala a Guvernului Romaniei in domeniul transporturilor feroviare. Dorim sa stim daca obiectivul Guvernului Romaniei este de a ingheta orice investitie in sectorul feroviar sau daca, asa cum ati declarat in repetate randuri, considerati calea ferata un mijloc de dezvoltare durabila a tarii.”, isi incheie scrisoarea AIF.

In cazul tragediei de la Petrila, pe langa premierul Tariceanu care si-a suspendat campania timp de o zi, atat PD-L cat si UDMR au trimis scrisori in care isi exprima regretul pentru cele intamplate si transmit condoleante familiilor indurerate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.