Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat ca in programul de interventie pentru recuperarea trupurilor celor opt mineri care se mai afla in subteranul minei Petrila trebuie imbinat timpul "rezonabil" cu "riscuri cat mai mici", relateaza NewsIn.

"Incercam sa definim acest program de interventie. Avem mai multe variante, insa optiunea noastra va depinde de continuarea, si in aceasta zi si in aceasta noapte, a programului de monitorizare, pentru ca avem nevoie de elemente suplimentare, elemente care tin fie de eventualitatea unei noi explozii, fie de compozitia atmosferei. Vom avea o discutie prin care vom prelua datele pe care echipele de salvatori le colecteaza. Dansii colecteaza atat impactul sonor al unor posibile explozii, cat si masoara compozitia atmosferei pentru a vedea daca se incadreaza in elementele standard. Optiunea noastra este aceea de a imbina pentru recuperarea trupurilor celor decedati intr-un timp rezonabil si, in acelasi timp, riscuri cat mai mici", aspus ministrul.

El a spus ca rudele minerilor aflati in subteran au inteles ca trebuie evitat pericolul producerii de noi victime. "De altfel, am avut o intalnire si cu familiile indoliate si ele au inteles faptul ca nu trebuie sa mai adaugam alte drame celor care au avut loc."

In subteranul minei Petrila se mai afla opt dintre cei 12 mineri care au murit in urma exploziilor produse sambata dupa-amiaza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.