Ministrul Internelor, Cristian David, a declarat, duminica, ca cercetarile preliminare in cazul exploziei de la mina Petrila sunt in faza de finalizare si ca ancheta se va desfasura cu mare viteza pentru a-i gasi pe cei care se fac responsabili de acest accident, relateaza NewsIn.

"In ceea ce priveste cercetarile care se efectueaza in prezent, as vrea sa va informez ca acestea au fost demarate la prima ora a diminetii (n.r. duminica). Ele sunt conduse de un procuror din cadrul Curtii de Apel Alba si din care mai face parte o echipa de cercetare mixta, investigativa, formata din patru procurori specializati, doi ofiteri specialisti ai IGPR, patru ofiteri judiciari de la nivelul Inspectoratului Judetean si specialistii Inspectiei Teritoriale de Munca. Este o echipa investigativa complexa care a demarat cercetarile conform procedurilor obisnuite. Acestia vor stabili cauzele producerii acestui accident si, evident, vor pune in lumina culpele penale ale persoanelor care se fac vinovate si responsabile de acest accident", a spus David.

Ministrul a adaugat ca cercetarile vor fi derulate "cu mare viteza". "Actele premergatoare sunt in faza de finalizare, asa ca, din punctul nostru de vedere, cercetarile vor fi derulate cu mare viteza si celeritate", a spus ministrul Internelor, Cristian David.

12 persoane au murit si alte 13 au fost ranite in urma celor doua deflagratii produse sambata, la interval de aproximativ trei ore, in subteranul minei Petrila.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.