Rudele victimelor din exploziile de la mina Petrila vor primi ajutoare de cateva zeci de mii de lei din partea Guvernului, a autoritatilor locale si judetene din Hunedoara si a Companiei Nationale a Huilei, a anuntat ministrul Muncii, Mariana Campeanu.

Potrivit ministrul Muncii, Guvernul va sprijini familiile minerilor decedati cu cate 10.000 de lei, aceeasi suma urmand sa fie alocata si minerilor internati in Bucuresti, in timp ce fiecare persoana spitalizata la Petrosani va primi 5.000 de lei.

"Din fondul special al Guvernului se vor acorda ajutoare pentru copiii tuturor vicitmelor accidentului, valoare pe care o sa v-o comunicam ulterior, iar pentru cei 13 copii ai familiilor celor decedati se vor acorda burse speciale de studiu pentru toata perioada scolarizarii", a mai anuntat Mariana Campeanu.

De asemenea, din partea Consiliului Judetean Hunedoara se vor da ajutoare in valoare de 5000 de lei pentru fiecare miner spitalizat la Petrosani, iar cei opt internati la Bucuresti vor primi 10.000 de lei.
Totodata, Consiliul Local Petrila va acorda un sprijin in valoare de 5.000 de lei pentru fiecare familie de miner decedat in explozii.

Din partea Companiei Nationale a Huilei, minerii care si-au pierdut viata in exploziile de la mina Petrila vor primi cate 63.000 de lei, compania urmand sa suporte si toate cheltuielile de inmormantare. Totodata, ranitii care primesc ingrijiri la spitalul din Petrosani vor fi despagubiti cu 5.000 de lei de CNH, in timp ce ranitii transportati la Bucuresti vor primi 10.000 de lei.

Un numar de 12 persoane au murit si alte 13 au fost ranite in urma celor doua deflagratii produse sambata, la interval de cateva ore, in subteranul minei Petrila. Din primele cercetari s-a stabilit ca deflagratiile s-a produs ca urmare a acumularilor de gaz metan in subteran.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.