Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a precizat, duminica, la Petrosani, ca a decis supendarea conducerii Exploatarii miniere Petrila pe perioada cercetarilor declansate in urma celor doua explozii, pentru ca ancheta sa nu fie influentata, informeaza NewsIn.

"Am decis suspendarea conducerii Exploatarii Miniere Petrila. Conducerea operativa va fi preluata de Constantin Jujan, director adjunct in cadrul Companiei Nationale a Huilei", a spus Vosganian.

"Am suspendat conducerea pe durata cercetarilor pentru ca socotim ca prezenta la conducerea acesti exploatari ar putea dauna procesului de cercetare. O persoana care nu este cercetata ar fi un interlocutor mai bun in aceasta ancheta",
a afirmat Vosganian.

De asemenea, Varujan Vosganian a declarat ca nu s-au mai inregistrat alte replici ale exploziilor in mina Petrila, iar concentratiile de gaze din subteran sunt la "nivelurile standard", potrivit specialistilor care au coborat duminica noaptea in subteran.

"Incepand cu ora 2.30, nu au mai fost replici ale exploziilor care au avut loc. In legatura cu gazele din mina, conducerea CNH ne-a asigurat ca ele se afla la niveluri care se aflau in standarde. Azi noapte (n.r. sambata) a avut loc o prima intalnire in care s-a decis demararea unui program de monitorizare si s-a luat decizia de a se proceda la primele controale in subteran incepand cu orele 2.30 ale diminetii",
a spus Vosganian.

Un numar de 12 persoane au murit si alte 13 au fost ranite in urma celor doua deflagratii produse sambata, la interval de cateva ore, in subteranul minei Petrila, conform celui mai recent bilant.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.