In prima explozie produsa in Mina Petrila au murit patru salvatori minieri si patru mineri, si nu opt mineri, cum s-a crezut initial, salvatorii coborand in mina, alaturi de ortacii din schimbul II, pentru a stinge un foc izbucnit in subteran, a declarat prefectul de Hunedoara, Dan Pricajan, potrivit NewsIn.

Potrivit prefectului judetului Hunedoara, Dan Pricajan, alaturi de minerii care au intrat in schimbul doi s-au aflat si salvatori minieri pentru ca in interiorul minei se produsese un foc. Salvatorii minieri au intervenit exact asa cum cere procedura, a mai spus prefectul. Prima deflagatie s-a soldat cu decesul a patru mineri si a patru salvatori.

Dupa prima explozie, in mina au mai intrat doua echipe formate din cate cinci salvatori, iar patru membri ai unei echipe au murit in timpul cele de-a doua deflagratii.

Presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Ioan Molot, a declarat, sambata, ca institutia pe care o conduce va ajuta financiar familiile minerilor decedati si a celor raniti in explozia de la Petrila.

"I-am intrebat pe minerii care au supravietuit daca aparatele din dotare nu i-au avertizat despre producerea unei explozii. Acestia mi-au spus ca aparatele nu au indicat niciun fel de pericol. Autoritatile judetene vor fi alaturi de rudele celor decedati si raniti cu tot ce este nevoie, ca de fiecare data", a adaugat Molot.

Un numar de 12 persoane au murit si alte 13 au fost ranite in urma celor doua deflagratii produse sambata, la interval de cateva ore, in subteranul minei Petrila, conform celui mai recent bilant.

Cinci dintre raniti vor fi dusi la Spitalul de arsi din Capitala, iar trei la Spitalul de Urgenta Floreasca. Minerii transferati la spitale din Bucuresti au arsuri grave, pe suprafete mari din corp si pe caile respiratorii. Potrivit Realitatea Tv, cadrele medicale de la Petrosani au decis sa-i transfere in Capitala pentru ca, in cazul in care ar aparea complicatii, sa poata fi conectati la aparate.

La spitalul din Petrosani au ramas cinci raniti. Starea lor este stabila, ei fiind internati la sectia Chirurgie, nu la Terapie intensiva.

Potrivit prefectului de Hunedoara, Dan Pricajan, la sediul Companiei Nationale a Huilei din Petrosani se vor intalni, in cursul diminetii de duminica, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, ministrul Internelor, Cristian David si conducerea companiei. La Petrosani este asteptat sa soseasca, in jurul amiezii, si premierul Calin Popescu Tariceanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.