Un traficant de droguri roman a fost tinut ostatic mai multe zile in Amsterdam si amenintat cu moartea de alti traficanti romani si nigerieni, pentru ca nu le-ar fi dat 90.000 de euro, contravaloarea a trei kilograme de droguri aduse din Brazilia, informeaza NewsIn.

Potrivit comunicatului, la Serviciul de Urgenta 112 s-a primit, pe 26 octombrie, un apel, prin care un tanar din judetul Covasna sesiza faptul ca fratele lui este tinut ostatic in Amsterdam, in contul unei datorii.

Din discutiile purtate de catre politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Covasna cu fratele si sotia acestuia a rezultat faptul ca fusesera apelati din Amsterdam, pe telefonul mobil, de catre o femeie care le-a comunicat faptul ca persoana sechestrata le datoreaza suma de 90.000 euro.

Suma ar fi reprezentat contravalarea a trei kilograme de droguri pe care acesta le adusese din Brazilia si nu le predase. Pe parcursul convorbirii, s-a solicitat rudelor predarea sumei in cauza, in caz contrar, barbatul urmand sa fie asasinat in termen de 24 ore.

Din verificari, a rezultat faptul ca gruparea sus-mentionata este din Amsterdam, iar drogurile sunt procurate din Brazilia, dupa care sunt distribuite de membrii retelei in Europa de Vest - Marea Britanie si Malta.
Romanul sechestrat a fost eliberat de politistii olandezi, pe 30 octombrie, si a fost internat de urgenta in spital, deoarece prezenta mai multe leziuni grave la nivelul picioarelor.

Politistii au arestat trei romani si doi nigerieni, care l-ar fi sechestrat si torturat pe roman, iar in urma perchezitiilor efectuate la domiciliile suspectilor, au fost descoperite importante cantitati de droguri si sume de bani ce au fost confiscate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.