Cautarile celor doi marinari disparuti in urma scufundarii slepului-motor "Andreea" au fost sistate, sambata, dupa ce unul dintre scafandrii angrenati in operatiunile de salvare era sa-si piarda viata in apele Dunarii, transmite corespondentul NewsIn.

Cautarile celor doi marinari disparuti in urma scufundarii slepului-motor "Andreea" au fost reluate, in jurul orei 15.00, de o alta echipa de scafandri angajati de proprietarul navei, informeaza Realitatea TV.

Potrivit Realitatea, armatorul slepului "Andreea" a decis sa angajeze o noua echipa de scafandri, dupa incidentul in care unul dintre cei care trebuiau sa-i aduca la suprafata pe cei doi marinari era sa-si piarda viata.

"Au coborat doi scafandri in apa, pentru a-i cauta pe marinarii disparuti. La un moment dat, unul dintre cei doi scafandri a fost strangulat de o centura de ancorare, insa a fost salvat de colegul sau. In momentul de fata, cautarile au fost oprite, dar urmeaza sa fie reluate, posibil de o alta firma", a declarat, sambata, directorul Administratiei Fluviale a Dunarii de Jos (AFDJ) Ionel Malenda, aflat la locul incidentului.

In plus, autoritatile sustin ca misiunea este ingreunata pentru ca zidurile unei cetati scufundate pun in pericol siguranta scafandrilor.

Circulatia fluviala a fost deblocata, vasele navigand acum pe un canal de rezerva. Navele vor fi dirijate, insa, in senalul navigabil in cursul acestei dupa-amiezi. "Se circula pe canalul de rezerva, dar in maximum o ora-doua se va putea circula pe senal. Zona a fost deja balizata si sunt transmise notificari catre navigatori", a precizat Ionel Malenda.

Slepul-motor "Andreea", sub pavilion romanesc si convoiul sub pavilion austriac format din impingatorul "Linz" si opt barje s-au ciocnit, vineri dimineata, la kilometrul 356 pe Dunare, in dreptul localitatii Dervent din judetul Calarasi. In urma impactului, slepul-motor "Andreea" s-a scufundat, iar doi marinari de la bordul vasului au fost dati disparuti. Vasul romanesc apartinea societatii Comision Trade Braila.

O parte a echipajului de la bordul convoiului austriac, inclusiv comandantul acestuia, a fost audiata de procurorul-sef al Sectiei Fluviale si Maritime a Parchetului de pe langa Tribunalul Galati. "Am audiat o parte din echipajul de pe convoiul sub pavilion austriac, inclusiv pe comandantul navei. Mai trebuie efectuate cateva activitati pentru completarea procedurii si pentru formularea concluziilor", a declarat, sambata, procurorul-sef Fanica Hahuie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.