Rudele unei femei care a murit dupa ce a fost calcata pe trecerea de pietoni de un troleibuz al Regiei Autonome de Transport vor sa dea in judecata autoritatile dupa ce anchetatorii au solicitat deshumarea cadavrului, pentru efectuarea unei autopsii, la mai bine de un an de la deces.

Femeia a murit la spital la doua luni de la accident, iar medicii au stabilit ca decesul a fost cauzat de leziunile cranio-cerebrale provocate de accidentul rutier. Femeia a fost inmormantata fara sa fie efectuata autopsia. Intrucat soferul vinovat de producerea accidentului este judecat pentru ucidere din culpa, avocatul acestuia a solicitat certificatul medico-legal de autopsie, care insa nu exista la dosar, astfel ca s-a decis ca victima sa fie deshumata.

Rudele victimei nu au fost de acord cu deshumarea, mai ales ca in acelasi mormant fusese inhumat si sotul femeii, care a murit la doar cateva luni dupa sotia sa. Procurorii de pe langa Judecatoria Timisoara s-au prezentat, insa, vineri, in cimitirul Eroilor din Timisoara, ca sa deshumeze sicriul in care era trupul femeii decedate in vara anului 2007.

"Nu au venit cu niciun fel de document ca sa poata sa deshumeze. Administratia cimitirului nu ne-a prezentat niciun document, iar procurorul de caz care trebuia sa opreasca deshumarea nu a facut nimic. Ne-au spus ca trebuie sa deshumeze ca sa faca autopsia cadavrului, ca proba la dosar. Mamei mele nu i s-a facut autopsie cand a murit pentru ca medicii legisti au emis un raport medico-legal in care au prezentat cauza mortii (n.r, moartea a fost violenta, consecutiva traumatismului cranio-cerebral produs prin accident rutier incriminat, se arata in raportul de expertiza medico-legal, facut pe baza actelor medicale, respectiv RMN si tomografii)”,
a declarat corespondentului NewsIn, Cristian Botu, fiul femeii decedate.

Fiul femeii a spus ca va actiona in judecata autoritatile si va cere daune. "A prevazut cineva cheltuielile? Noi nu vrem sa platim nimic si vrem sa fie inmormantati crestineste din nou. Ii dam in judecata pe toti. Daca in Romania nu se va gasi o rezolvare, o vom gasi la Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Procuratura nu a respectat decizia IML. Am depus o plangere la Judecatoria Timisoara si vom cere daune pentru profanare ilegala si jignire la adresa parintilor mei”, a mai spus Cristian Botu.

Anchetatorii au demarat cercetari pe numele medicului din Masloc care a constatat decesul femeii. "Noi am dispus efectuarea autopsiei in conditiile in care in cursul cercetarilor penale a survenit decesul femeii la spital si nu s-a efectuat autopsia in vederea stabilirii raportului de cauzalitate intre leziunile care au fost produse in urma accidentului si decesul acesteia. Noi am procedat la demararea unor cercetari vizavi de medicul care a emis certificat constatator al decesului fara a efectua in prealabil autopsia”, a declarat procurorul Angelica Petcu.

"Dosarul s-a aflat in lucru la departamentul de cercetari penale, sectia 4. Politistii nu au stiut ca persoana este decedata, pentru ca medicul care s-a ocupat de caz nu a facut autopsia”,
a declarat si purtatorul de cuvant al IPJ Timis.

In aprilie 2007, Eugenia Botu de 64 de ani a fost lovita pe trecerea de pietoni din Calea Lipovei din Timisoara, de un troleibuz. In urma loviturii, femeia s-a lovit cu capul de o bordura si a suferit leziuni cerebrale. Femeia a fost dusa la Spitalul Municipal, unde a stat in coma profunda, ulterior fiind mutata la o clinica din localitatea Masloc. La doua luni dupa accident, femeia a murit iar rudele au inmormantat-o. La doua luni dupa inmormantare, rudele au primit acasa o citatie pe numele mamei lor moarte, ca sa se prezinte la Sectia 4 de Politie din oras, pentru cercetari, soferul autovehiculului fiind anchetat pentru vatamare corporala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.