Consumul de organisme modificate genetic poate crea probleme serioase asupra fertilitatii, indica un studiu realizat la cererea guvernului austriac, infomeaza Greenpeace Romania

Studiul a aratat o scadere dramatica a fertilitatii in randul cobailor supusi testelor. Astfel, soarecilor de laborator hraniti cu porumb modificat genetic le-a fost afectata fertilitatea astfel incat, ulterior, intr-o perioada de timp determinata, acestia au nascut mai putini pui decat cobaii hraniti cu mancare naturala.

Dupa ce rezultatele studiului au fost facute publice, Greenpeace a organizat, joi, un protest de amploare in fata Ministerului Mediului si Agriculturii din capitala Austriei. Voluntarii Green Peace s-au costumat in soareci si au cerut, astfel, constientizarea riscurilor la care sunt expusi consumatorii de catre factorii decidenti.

In Romania, campania Greenpeace impotriva organismelor modificate genetic (OMG) a inceput acum doi ani. Potrivit reprezentatiilor Greenpeace, demersurile au fost insa blocate de Ministrul Mediului, care a sustinut ca nu poate lua o decizie, din lipsa unor informatii relevante in acest caz.

"In vara acestui an, ministrul Mediului a solicitat infiintarea unei comsii de specialitate, care sa decida asupra efectelor consumului de OMG. In urma analizei, comisia a concluzionat ca OMG nu produc efecte negative asupra sanatatii umane. Ministerele Europene ale Mediului se vor intalni pe 4 decembrie, pentru a decide pozitia Uniunii Europene cu privire la sistemul de apreciere a riscurilor provocate de organismele modificate genetic si, in urma acestei intalniri, vom vedea ce demersuri vom face", a precizat, pentru NewsIn, responsabilul de relatii cu presa al Greenpeace Romania, Crisanta Lungu.

Greenpeace este o organizatie internationala independenta, prezenta in 41 de tari, care foloseste confruntarea creativa si non-violenta pentru a expune probleme de mediu globale si pentru a propune adoptarea unor solutii care sunt esentiale pentru un viitor verde si pasnic.

Greenpeace lupta pentru protejarea biodiversitatii si durabilitatea ecosistemelor, pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, pentru o agricultura sustenabila si pentru siguranta alimentelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.