Toate cele patru sindicate din educatie au convenit sa renunte la greva generala programata pe 18 noiembrie, pentru a evita ca respectivul protest sa aiba conotatii politice, a anuntat, vineri, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Aurel Cornea.
Sindicalistii ameninta insa ca vor intra in greva generala daca, dupa alegeri, nu se va trece la aplicarea legii de majorare cu 50% a salariilor cadrelor didactice.

"Greva generala ramane o posibilitate, insa, deocamdata, asteptam decizia Curtii Constitutionale cu privire la ordonanta de crestere a salariilor cu pana la 28%. Dupa ce prima ordonanta a fost declarata neconstitutionala, este foarte probabil ca si a doua decizie sa ne fie favorabila", a precizat liderul Federatiei "Spiru Haret", Gheorghe Isvoranu.

Miercuri, judecatorii Curtii Constitutionale au declarat neconstitutionala ordonanta care amana pana in aprilie 2009 aplicarea legii de majorare a lefurilor cadrelor didactice cu 50%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.