Bucurestenii vor calatori, de saptamana viitoare, pe un nou tronson de metrou, Nicolae Grigorescu - Linia de Centura, ce va fi inaugurat pe data de 20 noiembrie.
Potrivit datelor Metrorex, remise Agerpres, cele trei noi statii, 1 Decembrie, Policolor si Linia de Centura, vor fi inaugurate oficial pe 19 noiembrie, data la care Metrorex implineste 29 de ani de la inaugurarea primei magistrale, iar pentru calatori pe 20 noiembrie.

Initial, tronsonul Nicolae Grigorescu - Soseaua de Centura trebuia inaugurat la sfarsitul anului trecut, dar reprezentantii Metrorex nu au obtinut la timp finantarea din partea Bancii Europene de Investitii. Investitia totala pentru construirea tronsonului se ridica la 145 milioane de euro, sumele fiind asigurate de Banca Europeana de Investitii si din bugetul de stat.

Tronsonul Nicolae Grigorescu - Linia de Centura are o lungime de 4,8 kilometri si patru statii, Nicolae Grigorescu - 1 Decembrie - Policolor si Linia de Centura. Transportul subteran din Bucuresti va implini 29 de ani in data de 19 noiembrie 2008, primele statii ale metroului din Bucuresti fiind inaugurate pe 19 noiembrie 1979.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.