Sotii care vor dori sa divorteze vor avea posibilitatea sa apeleze la calea administrativa, prin serviciul de stare civila, conform proiectului de Cod civil.
Amendamentele aduse de Comisia pentru reviziurea proiectului noului Cod Civil, desemnata de Ministerul Justitiei, introduc divortul pe cale administrativa, la serviciul de stare civila, in cazul divortului prin consimtamant mutual. Conditia este ca sotii sa nu aiba copii minori nascuti din casatorie sau adoptati de ambii soti.

Referitor la familie, amendamentele la proiectul Codului Civil mai consacra in mod expres, printre altele, interesului superior al copilului, in concordanta cu prevederile Conventiei ONU cu privire la drepturile copilului si cu cele ale Legii nr.272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului.

Totodata, se introduce in cadrul paragrafului privind reproducerea umana asistata medical cu tert donator a obligativitatii consimtamantului in forma autentica al parintilor, dupa modelul existent in Codul civil francez.


Despre autor:

Avocatnet

Sursa: Avocatnet


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.