Temperaturile au scazut in Bistrita, in noaptea de miercuri spre joi, pana la minus 8 grade Celsius, numarul afectiunilor respiratorii cauzate de variatiile mari de temperatura a sarind de 1.300 in ultimele zile, transmite NewsIn.

Minima de minus 8 grade a fost inregistrata la Valea Strajii, la punct de masurare situat la baza Pasului Tihuta pe DN 17. Dispecerul de serviciu de la Sistemul de Gospodarire a Apelor (SGA) Bistrita-Nasaud a anuntat, joi, ca este pentru a doua noapte consecutiv cand temperaturile sunt negative in tot judetul.

Temperatura maxima a fost de doar de minus 1,2 grade Celsius, inregistrata la Romuli, localitate situata la granita cu judetul Maramures.

Joi dimineata, in municipiul Bistrita s-au inregistrat minus 6 grade Celsius. In cursul zilei insa, temperaturile urca pana la plus 7-8 grade Celsius.

Variatiile mari de temperatura din ultimele zile au dus la o crestere a afectiunilor respiratorii. Peste 1.300 de persoane din Bistrita-Nasaud s-au imbolnavit, in ultimele zile, de viroze si pneumonii, principala cauza fiind diferentele mari de temperatura, la Bistrita, de exemplu, statia meteo inregistrand o diferenta de temperatura de circa 16 grade in decurs de numai cateva ore.

Potrivit Autoritatii de Sanatate Publica Bistrita-Nasaud, cei mai multi pacienti care s-au prezentat la medici, peste 1.200, au viroze respiratorii, 20 dintre acestia fiind internati in spital. Alte 123 de persoane au pneumonii, iar 23 au ajuns de asemenea sa fie spitalizate.

Cea mai frecventa cauza de imbolnavire este, potrivit medicilor, diferenta mare de temperatura in cursul aceleiasi zile. Dimineata este foarte frig, iar apoi se face cald, asa incat oamenii au sanse mici sa se imbrace adecvat.

Statia Meteo Bistrita a inregistrat in ultimele zile o diferenta de temperatura de circa 16 grade Celsius in decurs de numai cateva ore.

Dimineata, mercurul s-a apropiat de minus 7 grade Celsius, iar dupa-amiaza a ajuns la plus 10 grade Celsius.

Medicii ii sfatuiesc pe cei care pleaca dimineata devreme la serviciu sau la scoala sa isi ia haine la care pot renunta treptat pe masura ce afara se incalzeste.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.