Indiferent daca este vorba de virusi, viermi, troieni sau phishing, atacurile externe asupra retelelor informatice sunt constante si din ce in ce mai puternice.
Iar la acestea se adauga atacurile din interiorul organizatiilor, reprezentate de neglijente, scurgeri de informatii si furturi de date, sustin specialistii IT. Mai mult, acestia spun ca numarul atacurilor informatice tip phishing va creste de zece ori in Romania in anul 2009, iar pierderile generate vor fi mai mari, ca urmare a majorarii utilizatorilor de servicii online banking. „Daca anul trecut au fost zece atacuri de tip phishing in Romania, iar anul acesta a crescut de aproape trei ori, pentru 2009 ne asteptam la o crestere de zece ori a acestor infractiuni. In 2008, aproape jumatate din atacurile phishing au avut loc asupra unei singure banci.

Apreciem ca pierderile cauzate de acestea se vor majora, pentru ca sunt din ce in ce mai multi utilizatori ai serviciilor online banking”, a declarat, ieri, Catalin Cosoi, senior researcher la BitDefender, in cadrul conferintei „Prevenirea pericolelor IT si non-IT”. El a adaugat ca Romania este intre primele zece tari care gazduiesc site-uri clona.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.