Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD) sustine ca activitatea centrelor de ecarisaj ale Protan va continua, cu exceptia sucursalei Popesti-Leordeni, deoarece compania are obligatii contractuale pe care trebuie sa le respecte, intrucat desfasoara o activitate de interes public.

"Este clar ca o problema de mediu a unui punct de lucru nu poate justifica suspendarea activitatii tuturor sucursalelor Protan din tara. In acest context, consideram ca declaratiile de astazi ale reprezentantilor Protan sunt nefondate. MMDD reitereaza ca respectarea legislatiei de mediu nu este un subiect de negociere sau de santaj", se arata in comunicatul transmis, miercuri, de minister.

De altfel, contractul de concesiune incheiat intre Protan si Administratia Domeniilor Statului stipuleaza obligatia societatii ca, in cazul rezilierii activitatii de una dintre partile contractuale, firma sa continue activitatea pana la preluarea de un alt concesionar.

Suspendarea autorizatiei integrate de mediu pentru instalatia de la Popesti-Leordeni de catre Agentia Regionala de Protectia Mediului Bucuresti a fost conforma legii, ca urmare a nerespectarii masurilor si a termenelor pe care chiar Protan si le asumase.

"Avand in vedere ca aceasta activitate este una de interes national, autoritatile responsabile in domeniu vor actiona in sensul identificarii unor solutii viabile pentru continuarea activitatii de neutralizare a deseurilor de origine animala", se mai arata in comunicat.

Directorul general al Protan, Cristina Miu, declarase miercuri ca Protan isi va suspenda activitatea de ecarisaj pe intreg teritoriul tarii incepand de luni, 17 noiembrie, iar cei 350 de angajati ai companiei vor fi notificati, urmand ca in circa doua saptamani sa intre in somaj.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.