Socialistii din Parlamentul European (PE) au criticat reteaua de socializare Facebook pentru gazduirea unor grupuri anti-rromi, informeaza EuObserver.com.
Grupuri de pe Facebook care ataca rromii si care poarta nume precum „Sa-i ardem pe toti“, „Faceti din tigani combustibil“ sau „Slujba ideala pentru rromi: testeri de camere de gazare“ au fost condamnate de Partidul Socialistilor Europeni. Europarlamentarul german si liderul socialistilor din PE, Martin Schulz, a spus ca „existenta acestor grupuri este revoltatoare” si cere ca “Facebook sa desfiinteze aceste grupuri imediat“. Schultz a subliniat ca exista sapte astfel de grupuri pe Facebook, toate înfiintate din Italia, si spune ca, la originea lor, se afla organizatii fasciste.

De altfel, salutul nazist apare ca element grafic pe paginile unora dintre grupurile anti-rromi. In afara de grupurile amintite de europarlamentarul german, am identificat alte cateva de aceeasi factura, cu acelasi tip de mesaj. Unul dintre ele este denumit “Unica solutie pentru a rezolva problema tiganilor de la Tor Vergata: focul”. Altul are titlul “Tiganii arsi” iar motto-ul este in limba engleza si italiana deopotriva. Potrivit acestuia, “RROM-ul este realitatea in care traim, ne respira aerul, fura ca sa supravietuiasca, ba chiar ucid, iar fiecare tigan da nastere la cate 5-6 mici tigani pentru a perpetua aceasta urata rasa”. Finalul motto-ului are si solutia la “problemele pe care tiganii le fac de zeci de ani”: “Sa-i ardem!”. Un alt grup intitulat “Sa ducem toti tiganii in Siberia” a gasit alta solutie pentru problemele facute de tigani (spalatul cu forta al parbrizului la semafor, zone pe care trebuie sa le eviti din cauza suprapopularii cu tigani, crime, jafuri, violuri) – deportarea lor in Siberia.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.