Guvernul a finalizat reconstructia a 45% dintre casele afectate de inundatiile din aceasta vara, respectiv 580 de imobile, iar 30% sunt intr-un stadiu avansat de reconstructie, a declarat astazi ministrul Internelor, Cristian David.

"Exista toate premisele ca, pana la 1 decembrie, sa fie finalizate toate", a declarat David.

Guvernul a aprobat miercuri si alocarea a doua pachete de sprijin suplimentar pentru persoanele sinistrate, care vor fi acordate doar persoanelor ale caror case au fost reconstruite de stat. Primul pachet cuprinde bunuri de prima necesitate, respectiv o soba de lemne, un frigider, o saltea si un set de lenjerie.

Suma alocata pentru un astfel de pachet este de 1190 de lei, iar produsele vor fi achizitionate prin licitatie.

Al doilea pachet reprezinta un ajutor banesc de maximum 4000 de lei pentru fiecare casa, pentru tencuieli exterioare sau pardoseli, avand in vedere ca imobilele reconstruite vor fi predate "la rosu". Sumele vor fi puse la dispozitia autoritatilor locale si vor fi distribuite pe baza anchetelor sociale. Autoritatile vor verifica modul in care vor fi utilizati banii.

Ministrul a precizat ca sumele destinate celor doua pachete provin din fondurile colectate in conturile deschise de Secretariatul General al Guvernului, unde s-au strans, pana in prezent 10,5 milioane de lei.

Inundatiile din aceasta vara au afectat judetele Bacau, Botosani, Iasi, Maramures, Neamt si Suceava.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.