Subprefectul judetului Botosani, David Salgau, a declarat astazi ca zece persoane ale caror locuinte au fost distruse de inundatiile din luna iulie refuza sa preia casele reconstruite de stat, din motive neintemeiate, relateaza NewsIn

Noua sinistrati care refuza sa preia casele sunt din Radauti Prut si unul este din Ripiceni.

"Ei nu au priceput ca Guvernul nu le face case noi precum Mitropolia, ci ajuta suficient de mult, cu aproape 100.000 de lei, ca fiecare sa-si poata face o casa, unde sa poata locui. Se uita acum la o crapatura, intr-acolo a ajuns gradul de nesimtire a unora. Sunt din cei care nu locuiesc efectiv acolo", a declarat subprefectul Salgau.

Subprefectul a spus ca poate demonstra prin procesul de preluare a caselor, prin fotografii si un raport al comisiei de predare-primire ca sinistratii refuza preluarea din motive ridicole. "Trebuia sa li se dea casa la rosu, adica o casa ridicata goala si cu acoperis deasupra, fara ferestre. Noi le-am pus si ferestre si cosuri de fum si instalatii electrice interioare, mai mult decat trebuie si tot sunt nemultumiti. Toti se plang ca e prea putin, dar nu si-au asigurat casele ca sa primeasca despagubiri. Niciuna din cele 198 de case nu a avut asigurare. Acum Guvernul a adoptat o Hotarare care obliga cu data de 1 martie 2009, ca toate casele sa fie asigurate”, spune Salgau.

El a subliniat faptul ca sinistratilor din judetul Botosani le-au fost asigurate conditii foarte bune si au beneficiat de diverse ajutoare. "Cu mancare zilnica, avand asigurata cel putin o paine si o conserva. Le-am asigurat cate o paine pana in luna mai 2009. Ce mai vor oamenii astia? Le-am adus zahar, ulei, respectiv 11 kg de zahar si 12 de ulei", a precizat subprefectul.

"Daca ai avut o casuta de chirpici si fara temelie si acum primesti una din BCA, cu temelie, care iti asigura un confort si siguranta sporita, ce mai poate sa te nemultumeasca? Aceste case as putea spune ca daca sunt intretinute bine au o viata de peste 500 ani”, a adaugat David Salgau.

Localitatea botosaneana Radauti Prut a fost grav afectata de inundatiile produse in luna iulie. Peste o suta de case au fost complet distruse, iar alte aproape 40 erau grav afectate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.