Ordonanta ce prevede cresterea salariilor profesorilor cu pana la 28%, in 2009, este inca in vigoare, in ciuda deciziei luate de Curtea Constitutionala, a declarat, miercuri, pentru NewsIn, ministrul Educatiei si Cercetarii, Anton Anton.

"Nici nu ma intereseaza decizia de astazi a Curtii, intrucat ordonanta de urgenta pe care au declarat-o neconstitutionala nu mai era oricum in vigoare. Nu ma intereseaza nici comentariile legate de motivele care i-au determinat pe judecatori sa ia aceasta decizie, in conditiile in care, acum, exista o ordonanta de urgenta ce prevede cresterea salariilor profesorilor cu 28%, care inlocuia ordonanta veche", a precizat Anton.

In ce priveste posibilitatea emiterii unei a treia ordonante de urgenta de catre Executiv, in conditiile in care magistratii Curtii vor declara necostitutionala si "Ordonanta 28%", ministrul Educatiei s-a abtinut de la comentarii.

Judecatorii CCR au declarat drept neconstitutionala OUG din octombrie privind salariile profesorilor, pentru ca prin cea mai recenta ordonanta, de luni, 10 noiembrie, Cabinetul Tariceanu abrogase un singur articol al vechii ordonante, alte trei ramanand in vigoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.