Aproximativ 1.400.000 de persoane vor vota pentru prima data in cadrul alegerilor din 30 noiembrie, a anuntat astazi secretarul de stat in Ministerul Internelor si Reformei Administrative, Victor Paul Dobre, relateaza NewsIn

Acesta a declarat ca evidentele Centrului National de Administrare a Bazelor de Date arata ca 18.313.440 de persoane au drept de vot la scrutinul din 30 noiembrie.

Dintre acestea, aproximativ 1.400.000 au implinit varsta de 18 ani in perioada scursa de la alegerile locale si pana in prezent, astfel ca vor vota pentru prima data.

La randul sau, secretarul de stat in MIRA, Anghel Andreescu, a declarat ca 52.000 de politisti, jandarmi, politisti de frontiera si pompieri si 3000 de politisti comunitari vor asigura masurile de siguranta pe timpul alegerilor.

Andreescu a precizat ca acestor forte li se vor alatura, in ultima saptamana de dinainte de alegeri, si 1100 de studenti de la Academia de Politie si elevi ai scolilor de subofiteri ale MIRA.

Mai mult, secretarul de stat a precizat ca pana in prezent, au fost inregistrate 219 de evenimente care aduc atingere Legii electorale, 37 dintre acestea fiind cercetate penal. „Majoritatea dintre evenimentele inregistrate sunt in legatura cu afijajul electoral, fie lipiri de afise in locuri interzise, fie distrugeri”, a declarat Andreescu.

Acesta a mai declarat ca numarul evenimentelor de acest gen nu este mai mare decat cel inregistrat la alegerile locale si ca in perioada urmatoare este posibil sa creasca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.