"La campania denumita <<Copacul meu, copacul tau, viata noastra>>, participa 165 de prescolari si elevi din toate scolile campinene, va exista o echipa verde pentru fiecare scoala si vom planta, impreuna, peste 1.200 de copaci. Este vorba de mesteceni, artari americani, castani, tei, pin negru, salcii platoase, paltini", a precizat consilierul local al municipiului Campina, Jenica Tabacu.

Ea a adaugat ca acum este momentul propice de plantare a acestor arbori, deoarece de-abia a cazut bruma. Pentru a putea planta copaci, firmele si asociatiile de proprietari din Campina au depus pana luni, 10 noiembrie a.c., cereri in acest sens. "Am primit cereri din partea catorva asociatii de proprietari, pe 15 noiembrie incepem plantarea", a spus Tabacu.

Toti campinenii care vor planta, incepand de sambata, copacii oferiti de Consiliul Local vor primi consultanta cu privire la tehnica de plantare, lucrarile de intretinere si modul de dispunere in peisajul verde al municipiului. "Daca actiunea va reusi, localnicii vor dovedi ca ecologismul nu le este strain, chiar daca, in orasul lor, nu mai functioneaza, de ani buni, niciun partid ecologist", a conchis Tabacu.