Scoala din localitatea argeseana Barla, unde luni s-au intoxicat cu antigel cinci copii dupa ce au baut apa de la robinet, a fost inchis pana la finalizarea cercetarilor, informeaza corespondentul NewsIn.

Cadrele didactice care trebuiau sa intre la ore marti dimineata au aflat ca nu se tin cursuri pentru ca inauntru are loc o ancheta, masura dispusa de autoritati. Invatatoarele au ramas la poarta si i-au trimis pe copii acasa. Nici dupa-amiaza nu se vor tine orele special pentru a permite echipelor de anchetatori sa investigheze cazul.

La scoala generala cu clasele I-VIII se afla in momentul de fata inspectori de la Autoritatea de Sanatate Publica Arges (ASP), Inspectoratul de Stat in Constructii, Inspectia de Stat pentru controlul Cazanelor, Recipientelor sub presiune si a instalatiilor de ridicat ( ISCIR), politie si inspectori de la Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ )Arges.

Deocamdata nu se poate stabili cu precizie ce s-a intamplat, insa se presupune ca centrala termica montata anul trecut nici macar nu a avut un proiect de executie. Instalatia termica a fost pornita marti dimineata si s-au recoltat noi probe de apa, care vor fi trimise la Bucuresti pentru expertizare. Antigelul a ajuns in conducta care alimenteaza robinetul din care beau elevii din cauza lipsei unei supape care nu a fost montata pe conducta de reciclare.

„Am gasit o situatie neplacuta in care elevii au consumat apa, care in loc sa fie potabila era infectata cu etilen glicol, adica antigelul de la reteaua termica a ajuns in apa deoarece supapele care trebuia sa delimiteze agentul termic de apa potabila nu au fost montate pana acum. Dincolo de asta am discutat cu prefectul Ion Popa , care va trimite o echipa de control pentru a verifica instalatiile. Am informat si ministerul si am trimis pe fax numele elevilor care s-au intoxicat. Eu cred ca trebuie amendata neglijenta in serviciu. Vina este exclusiva a constructorului, pentru ca el stie tehnic cum trebuie montata acea instalatie”,
a declarat inspectorul general al ISJ Arges, Gabriel Bratu.

Cei cinci copii din comuna argeseana Barla au fost transferati, luni seara, la Spitalul de Urgenta "Grigore Alexandrescu" din Bucuresti. Cadrele medicale spun ca micutii, care au varste cuprinse intre 7 si 9 ani, prezinta semne minore de intoxicatie si urmeaza un tratemnt de specialitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.