Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis confiscarea a 30.000 de euro din averea lui Dumitru Sechelariu, fostul primar al Bacaului nereusind sa justifice caracterul licit al sumei.
Premiera pentru Justitia din Romania: o instanta a decis confiscarea unei sume unui functionar public, care nu a reusit sa demonstreze cu acte cum a dobandit acei bani. Pe 27 mai 2008, ICCJ a hotarat definitiv si irevocabil ca fostul primar al Bacaului, Dumitru Sechelariu, si sotia sa, Laudeta Sechelariu, nu pot justifica provenienta sumei de 120.000 de lei. Aceasta reprezinta diferenta dintre veniturile reale si cheltuielile efectuate de sotii Sechelariu in perioada iunie 1996 - iunie 2004, cat Dumitru Sechelariu a fost primar al Bacaului, in sensul ca acestia nu puteau dobandi din veniturile legale toate bunurile pe care le au in patrimoniu.

In urma expertizelor efectuate in acest caz de catre specialisti, instanta a retinut ca veniturile sotilor Sechelariu provenite din salarii, dividende, restituiri de TVA, vanzari de imobile etc. insumeaza 1.396.083 de lei, in vreme ce cheltuielile au fost de 1.516.052 de lei. „Nu am primit inca motivarea deciziei ICCJ. Dupa primirea acesteia si publicarea ei, se face Investirea. Apoi, aceasta va merge la Curtea de Apel Bacau, care va informa Fiscul ca Dumitru Sechelariu are sa le plateasca in 30 de zile 120.000 de lei. Nu am comentarii asupra acestui proces”, ne-a declarat Catalin Dancu, avocatul lui Sechelariu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.