"Rugamintea Guvernului a fost sa discutam cu reprezentantii nostri din teritoriu pentru a stabili ce vom face cu greva generala. Deocamdata pot spune ca decizia noastra este sa facem greva, insa o hotarare in acest sens vom lua maine (marti n.r.)", a explicat liderul Aliantei Nationale a Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex.

El a adaugat ca "este pentru prima data cand Guvernul accepta o discutie despre personalul contractual, care este cel mai prost platit din Romania, in conditiile in care aproape 500.000 de functionari publici castiga mai putin de 1.000 lei".

Marica a mai spus ca reprezentantii SedLex vor hotari, marti, daca vor accepta o crestere in trepte a veniturilor mici cu 15%, respectiv 25%.

Aproape 100.000 de functionari publici afiliati sindicatului Sed Lex au anuntat ca vor intra in greva generala pe termen nelimitat incepand cu 13 noiembrie, dupa ce Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) a refuzat majorarea salariilor acestora cu 50%. Printre grevisti ar urma sa se numere si personalul din primarii, angajatii directiilor de finante publice, ai trezoreriilor, caselor judetene de pensii (CJP), oficiilor pentru protectia consumatorilor (OJPC) si caselor judetene a asigurarilor de sanatate (CJAS).