Doua minore din Nigeria au fost retinute la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, din judetul Arad, in timp ce incercau sa iasa din tara cu ajutorul unor documente de identitate faslsificate, eliberate de autoritatile din Olanda, transmite NewsIn
Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Arad, agent Mihaela Les, a declarat ca in urma verificarilor facute s-a stabilit ca persoanele nu sunt una si aceeasi cu cele din documentele de calatorie. „Politistii de frontiera au avut suspiciuni in legatura cu identitatea persoanelor, constatand ca exista diferente de fizionomie intre persoanele care s-au legitimat cu cartile de identitate eliberate de autoritatile din Olanda si fotografiile aplicate in aceste documente. Ulterior s-a stabilit si adevarata identitate a minorelor, acestea fiind J.A., de 17 de ani, si B.A., de 15 ani, ambele din Nigeria, ele fiind surori. Asupra lor au fost descoperite doua documente de identitate temporare eliberate de Oficiul Roman pentru Imigrari pentru solicitantii de azil“, a precizat, duminica, agent Mihaela Les.

Cele doua minore au spus ca au recurs la aceasta metoda de trecere a frontierei deoarece intentionau sa ajunga in Spatiul Schengen, iar documentele prezentate la iesirea din tara le-au procurat in Bucuresti. Politistii de frontiera aradeni au dispus cercetarea minorelor pentru fals privind identitatea si tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.