Guvernul de la Londra se teme ca deruta economica din Europa va aduce un nou val de imigranti in Marea Britanie si va extinde prin urmare reglementarile aspre din domeniul imigratiei, pentru a impiedica venirea altor mii de romani si bulgari, relateaza The Sunday Mirror

Guvernul se teme ca, din cauza crizei, imigrantii se vor indrepta catre Marea Britanie "cautand cu disperare locuri de munca", potrivit NewsIn.

Ministerul de Interne este supus unor intense presiuni pentru a ridica restrictiile ce interzic majoritatii muncitorilor bulgari si romani sa lucreze in Marea Britanie, scrie The Sunday Mirror. Noul ministru pentru imigratie, Phil Woolas, este insa hotarat sa reziste apelurilor de a schimba reglementarile, in conditiile in care actualele restrictii, impuse dupa aderarea Romaniei la UE in 2007, expira la sfarsitul lunii decembrie. "Avem decizii dificile de luat. Trebuie sa gasim un echilibru intre nevoile companiilor britanice si migratie", a declarat sambata Woolas.

Prelungirea restrictiilor va insemna ca romanii si bulgarii - spre deosebire de alti muncitori din UE - nu vor putea solicita slujbe in cadrul firmelor britanice. Numai cei care au personalitate juridica, liber-profesionistii, muncitorii sezonieri din agricultura si studentii din cele doua tari vor putea lucra in Marea Britanie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.