Cinci buzoieni s-au ales cu dosare penale pentru ca taiat, fara autorizatie, zeci de brazi dintr-o padure particulara, unii dintre acestia fiind arbori seculari, cu tulpina de peste un metru in diametru si avand un regim de protectie special, transmite NewsIn.
Valoarea prejudiciului, peste 100 de metri cubi de lemn, se ridica la aproape 20.000 de lei. Fapta a iesit la iveala dupa o verificare intamplatoare facuta intr-o padure particulara din localitatea buzoiana Gura Teghii.
Politistii impreuna cu padurarii de la Inspectoratul teritorial de regim silvic si vanatoare Focsani au gasit in padurea intinsa pe aproape 18 hectare peste 60 de cioate nemarcate de unde s-au taiat copacii. Printre acestea, trei erau brazi seculari, arbori supusi unui regim silvic special.

Politistii spun ca cei care au taiat ilegal arborii sunt urmasii proprietarului de drept ai padurii, iar acestia risca pana la 16 ani de inchisoare pentru taiere ilegala de arbori. Actiunea a fost organizata in baza Planului „Padurea", initiat de Inspectoratul de Politie Judetean Buzau impreuna cu silvicultorii, plan care are drept scop verificarea modului in care sunt respectate prevederile legale in domeniul exploatarii, circulatiei, depozitarii, prelucrarii primare, comercializarii si exportului materialului lemnos.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.