Judetul Bihor este fruntas la colectarea deseurilor electronice, in urma datelor centralizate la Agentia pentru Protectia Mediului, dupa ce, la ultima etapa din cadrul campaniei nationale “Marea debarasare”, bihorenii au aruncat 75 de tone de electocasnice vechi.
In cadrul celei de-a patra etape a campaniei “Marea Debarasare”, care a avut loc saptamana trecuta, in Bihor s-au adunat 75.701 kilograme de deseuri electrice, electronice si electrocasnice, adica mai mult decat in judete mai mari, precum Constanta, unde s-au strans doar 41.750 kg.

“Bihorul a iesit pe primul loc cu o cantitate impresionanta colectata in acea zi de sambata, care, ca o paranteza, era si ziua mortilor (Sambata Mortilor, n.r.), iar la noi, in Ardeal, e destul de greu in mediul rural sa-i convingi pe oameni, cand e o astfel de sarbatoare, sa mai si stranga si sa duca frigiderele, televizoarele vechi. Dar iata ca au raspuns pozitiv chiar si in mediul rural”, a apreciat Calin Mocan, directorul APM Bihor, informeaza corespondentul NewsIn.

Cea mai mare pondere a avut-o, dupa cum era de asteptat, municipiul Oradea, unde s-au adunat peste 48 de tone de deseuri. Cu toate acestea, directorul APM a tinut sa le atraga atentia reprezentantilor primariilor ca acest demers de colectare a deseurilor nu este treaba agentiei, ci a administratiilor locale. “Vreau sa-i rog pe toti primarii si pe reprezentantii administratiilor locale sa incerce sa continue aceste campanii, nu doar pentru electrice si electronice, dar si pentru alte tipuri de deseuri reciclabile”, a spus Mocan.

De altfel, judetul Bihor a fost si unul din judetele pilot pentru extinderea campaniei “Marea Debarasare” in zona rurala, alaturi de Suceava, Sibiu si Ilfov. Si in acest clasament, localitatile rurale din Bihor se afla pe primul loc, cu 15 tone de deseuri stranse.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.