Centrul National al Dansului Bucuresti debuteaza astazi, cu doua spectacole, in cadrul Festivalului National de Teatru.

"Cvartet pentru o lavaliera", o instalatie coregrafica realizata de Vava Stefanescu impreuna cu Julien Trambouze (artist sonor), Carmen Cotofana, Mihaela Dancs, Mihai Mihalcea (dansatori), va fi prezentat in sala Studio 2 a CNDB, de la ora 20.30.

“Cvartet pentru o lavaliera pune in discutie ideea claustrarii, a lipsei de distanta, a relatiei cu celalalt, ideea ca sintem ostaticii propriei noastre existente. Fiind o compozitie in timp real singurul punct de referinta si sprijin este situatia vizibila/audibila, constanta timp de 60 de minute. Toate ideile - un fel de cuvinte cheie de la care se porneste - vin in conjunctie cu miscarea sunetului, cu privirea publicului si astfel se nasc alte idei foarte, neasteptate. Aleatoriul prezentei conditionat de un anume context, atentia asupra ritualurilor de perceptie, ramin pentru mine preocupari continue dar si fascinatii ale acestui “du-te vino” intre fictiune si realitate “, spune cunoscuta coregrafa Vava Stefanescu.

Al doilea spectacol prezentat in cadrul festivalului de catre performerii Centrului National al Dansului, este spectacolul "Oda artificialului", ce are ca locatie Sala Ronda de la TNB.

"Oda artificialului" este o coproductie internationala realizata de CNDB si de Singel (Belgia), in directia artistica a Mariei Baroncea si ii are ca interpreti pe Eduard Gabia, Maria Baroncea si Florin Flueras.
Premiera spectacolului a avut loc la Red Hall – deSingel, in cadrul Festivalului international „Bouge B" in aprilie 2008.

Programul CNDB in cadrul Festivalului National de Teatru continua si in urmatoarele zile cu spectacole de dans contemporan si performence.

  • Simbata - 8 noiembrie 2008 la CNDB, Sala Ronda

Dedublarea, ora 20:00

Un spectacol de Madalina Dan
Cu: Paul Dunca, Carmen Cotofana, Florin Flueras, Madalina Dan

You come to see the show and you’ll get an extra burger!, ora 22.00

Concept, text si coregrafie: Mihai Mihalcea & Solitude Project
Interpreti: Mihai Mihalcea & Mihaela Sirbu

  • Duminica - 9 noiembrie 2008 la CNDB, Sala Studio 2

8 days a week, ora 21:00

Directie artistica: Eduard Gabia; Coregrafia si interpretarea: Carmen Cotofana, Maria Baroncea, Florin Fieroiu, Brynjar Bandlien, Florin Flueras

  • Luni – 10 noiembrie 2008, Teatrul National "I. L. Caragiale", Sala Atelier

Julieta
, ora 19.00 si ora 21.00

De: Visky András; Adaptarea si regia: Mihai Maniutiu; cu: Vava Stefanescu

Informatii detaliate puteti gasi pe site-urile www.cndb.ro si www.fnt.ro

Pretul unui bilet intreg la aceste evenimente este de 15 Ron.
Rezervari se pot face la adresele rezervari@cndb.ro, www.bilete.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.