Politistii de frontiera ieseni au descoperit, joi noaptea, 200 grame de explozibil intr-un vagon al trenului "Prietenia", care circula pe ruta Chisinau - Bucuresti, trotilul avand si o capsa pirotehnica, se arata intr-un comunicat remis presei, vineri, de Directia Politiei de Frontiera Iasi.
"Pe timpul controlului, din PTF Nicolina (municipiul Iasi, n.r.), politistii de frontiera impreuna cu inspectorii vamali au descoperit la vagonul nr. 3, in podul cusetei nr. 9, deasupra usii, un calup dreptunghiular de aproximativ 200 grame inscriptionat in limba rusa 'Trotil' avand atasata o capsa pirotehnica. Ca urmare a acestei descoperiri s-au luat masuri de izolare a zonei, protejarea persoanelor - cei sase pasageri au fost mutati in alt vagon - si efectuarea cercetarilor de catre o echipa complexa formata din ofiteri specialisti", se precizeaza in comunicatul DPF Iasi, informeaza corespondentul NewsIn.

Potrivit sursei citate, au fost efectuate verificari la nivelul intregului tren, fiind folosita aparatura speciala si un caine pentru detectarea explozibilului si substantelor toxice, fara a se mai descoperi alte materiale periculoase. In schimb, au mai fost gasite peste 800 de pachete de tigari de contrabanda.

"Pasagerii din vagonul 3 si personalul de tren, cetateni din R. Moldova si cu dubla cetatenie romana si moldoveana au fost audiati pentru stabilirea imprejurarilor in care trotilul a ajuns in locul respectiv. Cercetarile continua sub coordonarea procurorilor DIICOT", se mai precizeaza in comunicatul de presa.
Alaturi de politistii de frontiera ieseni, la actiune au mai participat lucratori din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera, Brigada Antitero din cadrul SRI si politisti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi si Substante toxice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.