Consiliul National de Integritate a dezbatut ieri, intr-o sedinta extraordinara, cererea presedintelui Agentiei Nationale de Integritate, Alexandru Macovei de sesizare a Senatului Romaniei in vederea revocarii din functia de membru al CNI a avocatului Alice Draghici, reprezentanta Partidului Conservator in Consiliu.

Presedintele ANI a cerut revocarea lui Alice Draghici ca urmare a scandalului izbucnit la 11 septembrie 2008, cand zeci de inspectori de integritate au semnat un memoriu in care au acuzat-o pe reprezentanta PC in CNI, Alice Draghici, ca a facut presiuni intr-un dosar de control al averii, in favoarea unui client al ei.

Presedintele CNI, Nicu Marcu, i-a invitat pe colegii sai sa-si spuna opinia fata de solicitarea presedintelui ANI. Procurorul Marian Capota, reprezentantul PRM, a fost transant: "Nu cred ca trebuia sa ajungem sa discutam azi asa ceva. Alice Draghici a gresit si ar trebui sa-si dea demisia". Mircea Hava, repre­zentantul Asociatiei Municipiilor din Romania, care nu s-a putut prezenta la sedinta, a trimis o adresa prin care a rugat-o pe Draghici sa-si dea demisia pentru a nu afecta imagina CNI in tara si Europa.

Lacrimile lui Draghici


Avocatul Alice Draghici s-a aparat: "Imi pare rau pentru situatia in care v-am pus pe toti. N-am cuvinte cat de rau imi pare ca nu mi-am vazut de treaba mea. Va rog sa sesizati plenul Senatului. Se doreste indepartarea mea prin orice mijloace de catre ANI!". Draghici a acuzat ANI ca a intretinut "tiruri de articole in presa" contra ei. "M-a amendat, mi-a ponegrit imaginea! Am multe defecte, dar nimeni nu mi-a putut reprosa competenta, ci doar ca am o gura rea (...) Nu demisionez (...) Daca credeti ca am gresit, va rog sa cereti Senatului sa ma pedepseasca! Pedepsiti-ma!" - a continuat Draghici pe ton lacrimogen, parasind sala in hohote de plans. Timp de doua-trei minute ziaristii prezenti au putut auzi, de dupa usa, vaicarelile mem­brului CNI, asistenta comentand in fel si chip comportamentul lacrimogen, surprinzator pentru un avocat cu experienta, care stapaneste arta pledoariei la bara. Dupa circa 10 minute, Alice Draghici a revenit in sala, cu machiajul si starea de spirit refacute, iar in timpul discutiilor ce au urmat a reusit sa si zam­beasca.REALITATEA.NET - CNI cere Senatului s-i revoce mandatul avocatei Alice Drghici, dac a înclcat legea